Media

Comunicat de presă: București, 20 iunie 2022
Studiu Rethink Romania: Amprenta inflației și a războiului din Ucraina asupra percepțiilor și comportamentelor românilor
După noi valuri de scumpiri și izbucnirea războiului din Ucraina, percepțiile, dar și comportamentele românilor s-au schimbat semnificativ. Un nou studiu efectuat de AHA Moments împreună cu Rethink Romania arată că ultimele 8 luni (septembrie 2021-aprilie 2022) au influențat substanțial atitudinea acestora față de România.
“CU CINE CONSTRUIM ROMÂNIA?”, 8 aprilie 2022
Rethink Romania comunica rezultatele unei alte parti a studiului desfasurat in 2021
Principiul Pareto arată că, pentru multe evenimente, aproximativ 80% din rezultate sunt produse de 20% din cauze. Analiza se poate extinde inclusiv la țări. Cu toții ne dorim o Românie în care să iubim să trăim. În drumul spre această Românie, ne uităm la cine sunt cei 20% care generează 80% din impactul major asupra economiei și schimbării mentalității.
Eveniment online “CINE SUNT PROMOTORII ROMÂNIEI”, 27 ianuarie 2022
Rethink Romania comunica rezultatele celei de-a doua parti a studiului desfasurat in 2021
Rethink România a desfăşurat online, în octombrie - noiembrie 2021, primul său studiu reprezentativ la nivel naţional, care a urmărit mai multe arii de interes pentru think tank – mentalitatea individuală şi colectivă, mândria naţională, simţul de apartenenţă, calitatea vieţii, valorile, educaţia, intenţia de emigrare şi de revenire în ţară a celor emigraţi, dorinţa de a avea copii sau barierele percepute în acest sens. Pornind de la datele colectate, Rethink România a definit promotorii ţării, aplicând o analiză consacrată în cercetările de marketing în ultimii 20 de ani, care măsoară gradul de recomandare pentru un produs/serviciu utilizat – Net Promoter Score.
Eveniment online “IMPORTANŢA MENTALITĂŢII PENTRU PROGRESUL ROMÂNIEI CĂTRE 2050” , 16 decembrie 2021
Rethink România lansează rezultatele primului studiu desfășurat în 2021: 47 % dintre români cred că vor avea o îmbunătăţire a calităţii vieţii în 2026
Rethink Romania a lansat pe 16 decembrie rezultatele primului său studiu desfăşurat online în perioada octombrie-noiembrie 2021, pe tema mentalităţii românilor, pe un număr de 2400 de cetăţeni români, aparţinând segmentului de români activi, 18-65 ani plus populaţia Pareto, adică top 20% după venituri.
Comunicat de presă: București, 20 octombrie 2021
Să crezi, să știi, să poți – Cum vrei să arăte România ta în 2050? S-a lansat rethink Romania
Cu această întrebare în minte, miercuri, 20 octombrie 2021 s-a lansat rethink Romania, un think tank care își propune să deseneze traseul de care România are nevoie pentru a parcurge corect drumul către 2050.
Parteneri
Alături de noi în această inițiativă