Summit Rethink

La răscruce de timpuri. Democrație. Adevăr. Încredere.

Hotel Aro Palace Braşov
Un reactor pentru idei noi
Ce vă propunem:
Să construim un proiect de țară, creionând un spațiu public bazat pe încredere, în care ideile dominante sunt fundamentate de dovezi.
Noi privim spre România anului 2050, când sperăm ca țara noastră va fie un loc în care tinerii vor iubi să trăiască.
Summit-ul Rethink România se află la cea de-a treia ediție. Primul summit a avut loc în septembrie 2022, adunând laolaltă 200 de persoane din business, societatea civilă și mediul politic. Tema a fost una dublă: educația și contextul demografic.
În noiembrie 2023, aproape 400 de participanți s-au adunat la cel de-al doilea summit Rethink pentru a vorbi despre impactul inteligenței artificiale.
Cea de-a treia ediție va plasa democrația în centrul dezbaterii.
De ce vorbim despre democrație?
În ultimii ani, o parte a românilor au dezvoltat o apatie față de spațiul public, fie că vorbim despre procentul celor care merg la vot sau al celor care au încredere în instituțiile statului român. Chiar dacă ne e ușor să identificăm cauzele acestei distanțări, efectele sale sunt previzibile. Amartya Sen, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, consideră că democrația nu este doar o valoare intrinsecă, ci și un mecanism esențial pentru asigurarea prosperității și dezvoltării umane. De ce? Pentru că doar angajamentul civic și politic al unor cetățeni informați previne derapajele care ar putea amenința drumul spre prosperitate al întregii societăți.
Agenda evenimentului
21-23 noiembrie 2024
Ora
Sesiune
Vorbitori/facilitatori
21Nov.
18:00 - 20:00
Înscrierea participanților
20:00
Cocktail și networking la Hotel Aro Palace Braşov
22Nov.
09:30
Introducere
Dragoș Anastasiu
Roxana Chirițoiu

Prezentarea evenimentului, a obiectivelor și a opțiunilor de participare pe care le au participanții la ateliere și sesiuni tematice.
09:50
De ce am ales democrația?
Ciprian Stănescu
Tema Rethink Summit 2024 s-a născut din nevoia de a înțelege starea democrației în contextul crizelor care afectează România, Europa și întreaga lume. 2024 este un an determinant pentru următoarele decade, în definitiv. Într-o eră post-adevăr, Summitul își propune să inspire liderii să reconstruiască încrederea prin transparență și dialog, promovând astfel o democrație rezilientă și o societate unită, capabilă să răspundă provocărilor globale. O societate care se poate uita spre viitor cu încredere și determinare.
10:10
Spațiul public sub impactul deepfake
Dragoș Stanca
Pe fondul apariției inteligenței artificiale și al utilizării social media pentru a transmite mesaje politice, realitatea comună necesară dezbaterilor democratice a început să fie afectată.
11:10
Democrația văzută din redacție
Mona Dîrțu
Răzvan Ionescu
Cătălin Tolontan
Mass media a permis apariția democrației în statele naționale prin creionarea unui spațiu public. Un nou context vine cu noi provocări.
12:00
Pauză de cafea
12:20
O scurtă istorie a tranziției
Daniela Nemoianu
Theodor Stolojan
Adrian Năstase
Victor Ponta
Dacian Cioloș
Politicieni din perioada tranziției vor vorbi despre deciziile pe care le-au luat, provocările unei Românii proaspăt revenită la creștere economică dar și cu o perspectivă asupra anilor următori.
13:30
Pranz
15:00 - 17:00
Ateliere și prezentări tematice
A doua jumătate a zilei de vineri va fi dedicată atelierelor interactive și prezentărilor tematice care vor include sesiuni de Q&A. Înscrierea se va face înainte și în timpul summitului, pe principiul primul venit, primul servit.
Societatea civilă ca pilon al democrației
Mirela Nemțanu
HOSPICE Casa Speranței
Atelier deschis participanților din societatea civilă, va discuta despre rolul ONG-urilor în guvernanță și compensarea deficitului de furnizare de servicii publice.
Implicare în democrația europeană
Francesca Cristea
Europuls
România este arareori proactivă în spațiul public european. Atelierul va discuta despre cum se poate inversa această tendință.
Educația civică și democratică
Mihai Dragoș
Consiliul Economic și Social
Atelierul va aborda subiectul educației civice din școli dar și al meta-curriculei de formare a deprinderilor democratice în rândul copiilor, tinerilor și adulților.
Încrederea în serviciile publice
Elena Călin
Uplifting Service Romania
Acest workshop își propune să exploreze și să discute despre rolul esențial al serviciilor publice în consolidarea democrației și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Într-un mediu colaborativ, participanții vor avea ocazia să examineze factori-cheie care influențează percepția cetățenilor față de serviciile publice, să identifice barierele care afectează încrederea și să descopere soluții eficiente pentru a construi o relație solidă și transparentă între administrația publică și comunitate.
Tineri, locuință, extremism
Robert Santa
Rethink Romania
Atelierul va discuta despre lipsa de acces a tinerilor la locuință și emergența clivajelor ideologice în rândul celor de 18-30 de ani.
AI și transformarea societății
George Leca
David Timiș
Moderator: Cristian Panțir
În această plenară, participanții vor discuta despre impactul inteligenței artificiale asupra pieței muncii dar și asupra identităților noastre colective, a modului în care societatea funcționează și a rolului guvernelor în reglementarea progresului.
17:00
Pauză de cafea
17:20
State of democracy around the world: the case of the United States
John Florescu
Marius Ghincea
Moderator: Ciprian Stănescu
Panel în limba engleză în care se vor analiza recentele alegeri în SUA, factorii care au influențat decizia americanilor și impactul asupra României.
20:30
Dinner Party la Radisson Blu Aurum Hotel, Brașov
23Nov.
09:30
Concluzii ateliere
Speakeri desemnați
Vor fi prezentate succint concluziile atelierelor
09:50
Provocările României în 10 statistici (Studiu Rethink - prezentare)
Robert Santa
România se confruntă cu o serie de realități demografice, sociale și economice clar vizibile în tendințele statistice. Care sunt acestea și ce provocări nasc pentru viitorul guvern?
10:30
Băncile centrale ca actor-cheie în guvernanță
Anca Dragu
Într-o economie modernă, guvernanța nu depinde doar de deciziile guvernanților, ci și cele ale băncilor centrale, pozițiile societății civile și ale actorilor economici. Vă propunem un keynote despre relația dintre economie și direcția luată de politicile publice.
11:00
Pauza de cafea
11:20
Încredere și comunități în construcția democratică
Adrian Stanciu
Ilie Bolojan
Mihai Jurca
Lipsa încrederii previne construcția de instituții solide. România se caracterizează printr-un nivel scăzut de încredere socială. Totuși, pe plan local, au început să apară noi forme de engagement și de identitate comunitară, adesea asociate cu administrații locale competente.
12:10
Un plan de guvernare pentru sectorul privat
Dragoș Anastasiu
Radu Burnete
Sergiu Neguț
Felix Pătrășcanu
Mai mulți lideri de business vor propune un plan de guvernare orientat spre creșterea economiei și dezvoltarea României, care va fi comunicat și principalelor partide.
13:00
Încheiere
Andrada Burdalescu
Doru Șupeală
De ce să participi la Summit-ul Rethink

În două ediții, am avut alături de noi peste 500 de participanți unici. Aceștia au avut ocazia de a socializa, de a afla informații utile despre societate și politici publice și de a se face auziți.

Punctele atinse la summit dau sens activităților de cercetare și de advocacy ale Rethink România. Mai mult, parteneriatele legate cu ocazia summit-ului, adesea între persoane din companii sau organizații fără legături anterioare, au fost baza a zeci de proiecte și de activități utile societății.

Ajungi să faci parte dintr-o comunitate de oameni informați, care se revăd și în restul anului pentru activități culturale, conferințe, mese rotunde.

Ai acces preferențial la o parte din activitatea de cercetare a Rethink, fiind informat despre principalele tendințe din zona capitalului uman (educație, demografie, economie, mentalități, etc.).

SOLD OUT
Pachet
Complet
 
2100 Lei
Participare la toate activitățile din summit
Două nopți de cazare la un hotel de 4* sau 5*
Mese incluse
Welcome Pack
Pachet digital cu prezentări, materiale și studii
SOLD OUT
Pachet
Semi
 
1600 Lei
Participare la una sau două zile de summit
O noapte de cazare la un hotel de 4* sau 5*
Mese incluse
Welcome Pack
Pachet digital cu prezentări, materiale și studii
Full price
Participare
două zile
 
1000 Lei
Participare la două zile de summit
Prânz + cină 22 noiembrie
Welcome Pack
Pachet digital cu prezentări, materiale și studii
Full price
Participare
o singură zi
 
850 Lei
Participare la o singură zi de summit
Mese aferente zilei de participare
Welcome Pack
Pachet digital cu prezentări, materiale și studii
Parteneri Summit
Vorbitori și facilitatori
Adrian
Năstase
Adrian Năstase este profesor de drept internațional, fost prim-ministru al României între 2000 și 2004. Cu o carieră politică de peste două decenii, a fost una dintre figurile centrale ale Partidului Social Democrat, ocupând funcții precum președinte al Camerei Deputaților și ministru de Externe. Sub conducerea sa, România a făcut progrese semnificative în negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Absolvent al Facultății de Drept din București, Năstase este autor al mai multor lucrări juridice și politice.
Adrian
Stanciu
Adrian Stanciu este consultant în domeniul dezvoltării oamenilor și al organizațiilor din anul 2001, cu o preocupare specială pentru subiectul leadership și cultura organizațiilor. În cei 20 de ani de practică, Adrian a lucrat cu peste 100 de companii și cu mii de manageri din managementul mijlociu și senior al lor. Printre clienții săi s-au numărat atât companii internaționale precum Xerox, IBM, Allianz, Raiffeisen, cât și companii românești ca Banca Transilvania, eMag, Cărturești și mulți, mulți alții. Înainte de a fi consultant, Adrian a fost antreprenor și apoi executiv de corporație, fiind directorul general al Xerox România între 1998 și 2000.
Anca
Dragu
Anca Dragu este guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei din decembrie 2023, numită de Parlamentul Republicii Moldova. Este prima femeie în această funcție, având 27 de ani de experiență în domeniul economic, financiar-bancar și public, cu o carieră impresionantă în România și pe plan internațional. Anterior, a fost președintă a Senatului României (2020–2021) și ministră a Finanțelor Publice (2015–2017) în România. Dragu a contribuit la transparentizarea finanțelor publice, a implementat reforme și a activat ca economist la FMI și Comisia Europeană. Din 2018, este profesoară asociată la ASE, SNSPA și Entrepreneurship Academy.
Andrada
Burdalescu
Andrada Burdalescu este director executiv Rethink România și jurnalist, cu o experiență de radio de 27 de ani. Se numără printre oamenii cărora le pasă cum va arăta România în următorii ani și care știu că au responsabilitatea să se implice pentru a susține o schimbare. E o contribuție pe termen lung pe care și-a asumat-o în primul rând ca jurnalist. Până în 2021, a condus postul Europa FM, transformându-l în radioul cu cel mai relevant conținut editorial și construind poate cea mai valoroasă echipă de ziariști dintr-o redacție radio. Asumându-și deschis rolul de formator de opinii, Europa FM a devenit o voce care s-a impus în societate ca un reper pentru democrație. Rethink România e o nouă misiune, o prelungire firească a experienței de până acum.
Cătălin
Tolontan
Cătălin Tolontan, de șase ori desemnat cel mai bun jurnalist sportiv din România, este cunoscut și pentru activitatea sa în investigații jurnalistice, echipa sa fiind descrisă de The New York Times drept „o echipă de investigații uimitoare”. A fost reporter, șef de secție și redactor-șef la ProSport, apoi a condus Gazeta Sporturilor timp de 20 de ani. A coordonat transformarea ziarului Libertatea într-o publicație quality și a lansat patru publicații locale pentru Media Pro. Din 2024, este coordonator editorial la HotNews, scriind și pentru Golazo și Snoop, site independent de investigații.
Ciprian
Stănescu
Ciprian Stănescu este Președinte al Social Innovation Solutions, organizație care are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, Transformator și Games of Science lucrând cu peste 10.000 de IMM-uri și ONG-uri. Anterior, a lucrat 12 ani pentru organizații globale ca Aspen Institute și Ashoka. Este Global Shaper Alumni al World Economic Forum și rezintă emisiunea PRO Verde, la Pro TV.
Cristian
Panțir
Cristian-Andrei Pantir este Șeful Departamentului de Marketing pentru regiunea EEMENA la Adecco. Este absolvent de master în Economie la Universitatea de Vest din Timișoara. Cu o experiență de un deceniu în conducerea echipelor de marketing, atât în România, cât și în străinătate, Cristian-Andrei este un strateg de marketing experimentat. Portofoliul său include dezvoltarea și implementarea cu succes a strategiilor de marketing în unsprezece țări diferite, demonstrându-și expertiza în politici și poziționare.
John
Florescu
John Florescu are o carieră remarcabilă ca antreprenor media, producător de televiziune și om de afaceri, cu o vastă experiență în SUA și Europa. John a fost CEO al David Paradine Television, compania de televiziune din SUA a lui Sir David Frost. A produs peste 180 de documentare și interviuri pentru PBS, HBO, Amazon Prime, A&E, History Channel și altele. Printre producțiile sale, se numără interviuri cu șase președinți americani și lideri mondiali. În 2016, a produs emisiunea “Trump VS. Clinton: What They Mean to Europe”, care a rulat în seara anterioară alegerilor prezidențiale SUA. În 2024, va lansa seria „CEAUȘESCU: Formarea și decăderea unui dictator”.
Dacian
Cioloș
Dacian Cioloș este un politician român și european cu experiență vastă în administrația publică și instituțiile europene. A fost prim-ministru al României între 2015 și 2017, conducând un guvern tehnocrat axat pe reforme, transparență și statul de drept. La nivel european, a fost Comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală între 2010 și 2014, inițiind reforma Politicii Agricole Comune din 2013. În 2019, a fost ales în Parlamentul European și a condus grupul Renew Europe. În această poziție, a sprijinit eforturile de extindere a UE și integrarea statelor din Europa de Est în blocul comunitar.
Daniela
Nemoianu
Cu o experiență de 25 de ani în consultanță în afaceri și management în cadrul Big4 în România și Europa Centrală și de Est, a participat la sute de tranzacții și proiecte de mare anvergură. Are o experiență extinsă în managementul riscului, finanțe corporative, consultanță în domeniul reglementărilor și management, fiind specializată în servicii financiare, infrastructură, proiecte publice și finanțări europene. Daniela conduce propria firmă de avocatură și consultanță în afaceri și este membru al Consiliului de Supraveghere al Erste BCR din 2019. Se implică în proiecte comunitare, fiind vicepreședinte Amcham, membru al CD Rethink Romania și al Teach for Romania.
David
Timiș
Manager Global de Comunicare și Afaceri Publice al Generation, cel mai mare program global de ocupare a forței de muncă, după volumul anual. Generation instruiește dar și plasează oameni în cariere care le schimbă viața și care altfel ar fi inaccesibile. David se axează pe a pregăti oamenii pentru viitorul muncii, iar interesele sale se situează la intersecția dintre recalificare, ocuparea forței de muncă și tehnologie. David a studiat afaceri și management la Universitatea din Glasgow și studii politice și de guvernanță europeană la College of Europe. Are 9 ani de experiență în marketing, comunicare și afaceri publice.
Doru
Șupeală
Doru Șupeală este consultant de marketing și business, cu o carieră solidă ca director de marketing, comunicare și procurement în companii naționale și multinaționale. Este Managing Director al SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili și Producer & Editor - Hacking Work & PozitiVești. Doru a lansat în 2021 prima carte de Employer Branding din România. Deține un Executive MBA with Distinction de la University of Hull, un doctorat în Management la Universitatea Babeș-Bolyai, și diplome în Marketing (UBB) și Filologie (Universitatea Transilvania din Brașov).
Dragoș
Anastasiu
Dragoș Anastasiu este Președintele Grupului Eurolines România. Din 2015 a intrat în industria hotelieră, prin achiziția unui resort de 4 stele în Delta Dunării, Green Village. A hotărât să devină antreprenor în urma cu 24 ani, abandonând o carieră sigură și confortabilă de doctor, în favoarea unei oportunități de business apărute din senin. De atunci, s-a implicat activ în crearea și dezvoltarea mai multor firme – tour operare și servicii de rent a car, taxi și servicii de leasing, imobiliare și dezvoltare IT. A fost Președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane și actualmente este Președintele Rethink Romania.
Dragoș
Stanca
Dragoș Stanca este fondatorul UPGRADE 100, o platformă de hybrid media și evenimente dedicate impactului tehnologiei asupra afacerilor și societății, dezvoltată în jurul fostului festival iCEE.fest. Este investitor majoritar în rețeaua Thinkdigital și partener în alte companii de tehnologie, cum ar fi Project Agora și Oveit. A inițiat Ethical Media Alliance, o organizație non-profit ce sprijină proiecte jurnalistice etice. Din 2018, este președintele BRAT, organizație ce auditează audiențele media din România. Fost jurnalist și manager de operațiuni media, Dragoș Stanca are o experiență vastă în zona media, lucrând anterior pentru MediaPro și Realitatea-Cațavencu.
Elena
Călin
Elena Călin este consultant senior și facilitator al workshop-ului „Încrederea în serviciile publice” la Summit-ul Rethink Romania 2024. Cu o experiență vastă în domeniul experienței clienților și al transformării organizaționale, Elena reprezintă metodologia Ron Kaufman în România, fiind dedicată construirii unei culturi a serviciilor de excelență. Ea lucrează cu organizații pentru a îmbunătăți percepția și relația dintre clienți și furnizori, dar și dintre cetățeni și instituțiile publice, oferind instrumente practice și soluții aplicabile pentru dezvoltarea unei încrederi durabile.
Felix
Pătrășcanu
Felix Pătrășcanu este membru fondator și managing partner al FAN Courier, lider pe piața serviciilor de curierat din România, fondată în 1998 alături de Adrian și Neculai Mihai. Este implicat activ în Romanian Business Leaders, RePatriot, SuperTeach și Rethink România, fiind coautor al “Ghidului Practic pentru Antreprenori”. Cu peste 26 de ani de experiență, Felix construiește punți între antreprenorii din România și diaspora, contribuind la educația noii generații de antreprenori. Este un lider vizionar, dedicat interesului public și economic al României, promovând principii solide și inovația. FAN Courier este azi un model de succes și responsabilitate.
Francesca
Cristea
Francesca este în prezent Head of Policy & Programs pentru Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, fiind numită în această funcție în Septembrie 2022. Se ocupă cu gestionarea sau coordonarea programelor, proiectelor, briefurilor de policy și reprezentarea Europuls în dezbateri cu decidenții. Domeniile ei de specialitate sunt politicile pentru tineret, viitorul muncii și societatea civilă, fiind autorul a numeroase articole, documente de poziție, whitepaper, dar și moderator a dezbaterilor cu subiecte din aria de expertiză. În 2023, Francesca a fost nominalizată în Topul Forbes 30 under 30.
George
Leca
George este consultant de afaceri și „insultant,” cunoscut pentru capacitatea sa de a conduce transformări și creștere în companii din sectoarele corporativ și antreprenorial. Recent, și-a concentrat atenția pe introducerea dezvoltării, adoptării și utilizării responsabile a tehnologiilor transformative, în special Inteligența Artificială (AI). George este dedicat promovării creării, adoptării și utilizării eficiente a tehnologiilor transformative și AI de către indivizi, organizații și entități guvernamentale. Misiunea pe care și-a asumat-o este să alinieze inovația tehnologică cu standardele etice și interesul public, asigurând că avansurile AI sprijină afacerile, educația și viitorul. Fondator tech4humanity.ai și co-fondator AVE România.
Ilie
Bolojan
Ilie Bolojan este actualmente președintele Consiliului Județean Bihor. A fost primar al municipiului Oradea, timp de trei mandate, în perioada 2008-2020. Anterior a ocupat funcția de prefect al județului Bihor, iar apoi cea de secretar general al Guvernului. Este adeptul eficientizării aparatului administrației publice, al managementului fondurilor europene și al orientării acestora în serviciul cetățeanului. În timpul mandatelor sale, a pus accentul pe investiții în domeniul infrastructurii rutiere, crearea de noi parcuri industriale, pe protejarea patrimoniului arhitectural dar și modernizarea sistemului de producere și furnizare a energiei termice și a gazelor.
Ionuț
Iliescu
Ionuț este proprietarul AGSIGHT, o companie de inginerie și arhitectură a datelor specializată în domeniile agriculturii și energiei regenerabile. De asemenea, este investitor angel prin TechAngels România și se implică în diverse inițiative legate de educație prin organizații precum Rethink Romania și Fundația Regina Maria.
Marius
Ghincea
Dr. Marius Ghincea este cercetător postdoctoral la ETH Zurich și Visiting Fellow la Centrul Robert Schuman pentru Studii Avansate (EUI). Co-conduce Institutul Quartet din București și a primit numeroase premii, inclusiv ca bursier Fulbright, Global Leaders Fellow la George Washington University, EUI-Oxford Dahrendorf Fellow și la St. Anthony’s College, Oxford. A predat cursuri pentru studenți și masteranzi la Școala de Studii Internaționale Avansate a Universității Johns Hopkins, George Washington University și Syracuse University, specializându-se în relații internaționale și guvernanță europeană.
Mihai
Dragoș
Mihai și-a dedicat viața profesională de până acum dezvoltării de politici publice și de proiecte care răspund nevoilor și intereselor tinerilor și care îi susțin să fie co-creatori ai viitorului comunităților și al societății lor. Cu o bogată experiență în mișcarea de tineret națională și internațională, este în prezent vicepreședintele Consiliului Economic și Social (CES) din partea ONG-urilor și persoană de contact la nivel național pentru proiectul „Democrație Aici | Democrație Acum” al Consiliului Europei. Mihai este licențiat în psihologie și studiază în prezent dreptul, pentru putea contribui și mai eficient la parcursul democratic al României.
Mihai
Jurca
Mihai Jurca este City Manager al municipiului Oradea, aflat la al doilea mandat. A absolvit în 2023 un Master Executiv în Administrație Publică la Universitatea Hertie din Berlin și un master în Comunicare la Universitatea din Oradea. Cu studii de Relații Internaționale și experiență în Primăria Oradea, a lucrat la proiecte europene și dezvoltare locală. Între 2014-2020 a condus organizația Visit Oradea, stimulând turismul și dezvoltând un calendar cultural. În 2020, numit City Manager, sprijină activitatea ADLO și este în consiliile Aeroportului și Air Oradea. Din 2024 este Director General interimar la ADLO.
Mirela
Nemțanu
Mirela Nemțanu este CEO al HOSPICE Casa Speranței din 2016, conducând cea mai mare fundație din România care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă pacienților cu boli incurabile. De la preluarea funcției, a dublat numărul de pacienți și a coordonat obținerea a peste 35 de milioane de euro, contribuind la deschiderea unui nou centru. Cu o carieră de aproape 20 de ani în multinaționale și top management, Mirela este implicată și în proiecte de CSR. Recunoscută pentru eforturile sale, a fost inclusă în „Top 50 cele mai influente femei din România” de Forbes în 2021.
Mona
Dîrțu
Mona Dîrțu este jurnalist și trainer cu peste 25 de ani de experiență în presa generalistă și de business (Business Magazin, Money Express), lucrând ca reporter, editor și redactor-șef. De peste un deceniu, este implicată în proiectul Superscrieri, ca jurat, președinte al juriului și mentor pentru tinerii jurnaliști. Este co-autoare a volumului “Cei care schimbă jocul” și autoarea newsletterului “Monday Memo” (2015-2022). În 2024, a tradus biografia Mariei Ressa, “Cum să înfrunți un dictator,” și pregătește pentru 2025 două cursuri noi și un newsletter despre relația noastră cu „the alien in the room”.
Radu
Burnete
Radu a absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității București după care a studiat pentru o scurtă perioadă la Georgetown University în Washington D.C. și după aceea la Academia Diplomatică din Viena unde a obținut un master în studii internaționale. Înainte de a veni la Concordia, Radu a lucrat la Consiliul Investitorilor Străini (FIC) între 2013 și 2020. Înainte de FIC, Radu a locuit la Bruxelles unde a lucrat pentru Brunswick LLP o consultanță specializată pe mergers & aquisitions și legislație financiară. Radu a mai fost asistent parlamentar și a fost jurnalist la Ziarul Financiar.
Răzvan
Ionescu
Răzvan este publisher ZYX Publishing Group, care include 8 publicații online, printre care HotNews, Golazo, Totul despre Mame, B365. A intrat in presă ca jurnalist la Evenimentul Zilei încă din 1992. După 1999, a fost redactor-șef sau publisher la TV Mania, Jurnalul National, Gazeta Sporturilor, Evenimentul zilei, Adevărul Holding, Recorder. În toată această perioadă a inițiat numeroase colaborări și proiecte în zona mass media.
Robert
Santa
Robert Santa are studii masterale în educație la University College of London și Universitatea Deusto din Bilbao și un doctorat despre integrarea migranților din România la SNSPA. A fost activ în mișcarea studențească la nivel local (în Timișoara), național și european și a coordonat publicații ale European Students Union, inclusiv studiul privind impactul Procesului Bologna ”Bologna With Student Eyes”. Între 2011 și 2013 s-a ocupat de relația cu mediul universitar în cadrul unui proiect al Adecco România iar între 2017 și 2022 a lucrat în cadrul Administrației Prezidențiale. Din 2022 coordonează activitatea de cercetare a Rethink Romania.
Roxana
Chirițoiu
Roxana Chirițoiu este board member al Rethink Romania și coordonator al Climate Change Summit, proiect Social Innovation Solutions. La a doua ediție, summitul a fost urmărit online de aproape un milion de persoane și a adus împreună, în București, peste 1700 de persoane din Europa Centrală și de Est în conversații despre acțiunea climatică. Membră a comunității Global Shapers a World Economic Forum și a juriului Galei Societății Civile 2023, Roxana se dedică soluțiilor sustenabile pentru viitor.
Sergiu
Neguț
Sergiu Neguț e angel investor, profesor de business, membru al board-ului fundației Romanian Business Leaders. Ceea ce pune oamenii pe gânduri și îi inspiră, în același timp, este combinația de gândire critică, pragmatism și umanism pe care Sergiu o personifică.  Este absolvent de INSEAD (școală în care și-a investit atunci toate economiile), a condus Rețeaua Regina Maria către creștere și apoi vânzare, a investit apoi în companii noi, mai ales în zona de tehnologie. Dar și în FruFru, compania fondată de Mihai Simiuc care a făcut anul trecut obiectul unei tranzacții cu Unilever. Acum doi ani, Sergiu a investit în FintechOS, o companie de tehnologie ce creează soluții pentru industria financiară. Sergiu spune despre el că este cineva care încearcă să împingă constant limitele a ceea ce e posibil, a ceea ce știe, a ceea ce crede.
Theodor
Stolojan
Theodor Stolojan este un politician și economist român, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în tranziția României către democrație și economie de piață. A ocupat funcția de prim-ministru al României între 1991 și 1992 și a fost implicat în procese economice și politice esențiale, inclusiv în stabilizarea economiei postcomuniste. Stolojan a fost și membru al Parlamentului European, promovând politici economice și sociale în cadrul UE. De-a lungul carierei, a avut un rol important în modernizarea economiei românești, iar activitatea sa publică este marcată de angajamente pro-europene și de reforme economice.
Victor
Ponta
Victor Ponta a fost prim-ministru al României între mai 2012 și noiembrie 2015 și deputat în Parlamentul României din 2004 până în 2020, activând în Comisia Juridică. A condus Tineretul Social Democrat (2002-2006) și Partidul Social Democrat (2010-2015). Din 2023, este consilier economic internațional al prim-ministrului României și al președintelui Camerei de Comerț și Industrie. De asemenea, este consilier onorific al președintelui Serbiei și al premierului Albaniei. Absolvent al Facultății de Drept din București (1995), Ponta a fost procuror până în 2021. În 2021, a fondat VP Projects Advisers, activă în consultanță economică în domenii precum energie, infrastructură, inteligență artificială și sănătate.
Contactează-ne
pentru detalii
Hai să construim împreună!

Rezervă-ți loc la cea mai importantă dezbatere din această toamnă: summit-ul Rethink România. Vino în Brașov între 21 și 23 noiembrie și participă la două zile de discuții despre viitorul României.

Nu rata două zile de discuții captivante, ateliere și networking.