Summit ReThink Romania 2050

Au trecut mai mult de 30 de ani de la Revoluția din 1989, punctul de plecare al noii Românii. Astăzi, populația este în scădere, nivelul de trai este nesatisfăcător, iar sistemul de educație românesc are nevoie de o reformă profundă. Ne dorim o altfel de Românie pentru următorii 30 de ani și credem că este nevoie să transformăm mentalitățile care au generat ceea ce suntem azi.

Pe 15 și 16 septembrie, la Poiana Brașov, a avut loc Summitul Rethink Romania 2050 – Capitolul 1 - Reconstruim educația. Reconfigurăm demografia - primul eveniment internațional din România care vizează transformarea Educației și Demografiei.

Experți internaționali și locali, antreprenori, decidenți, jurnaliști, formatori de opinie și reprezentanți ai societății civile au contribuit la formularea de soluții, în cadrul discuțiilor din paneluri și a atelierelor de co-creare.

300 de experți internaționali și locali, antreprenori, decidenți, jurnaliști, formatori de opinie și reprezentanți ai societății civile au contribuit la formularea de soluții, în cadrul discuțiilor din paneluri și a atelierelor de co-creare.

Printre invitații la Summit s-au numărat: Prim-ministrul Nicolae Ciucă (intervenție live online),Vicepresedintele Comisiei Europene, Comisarul European pentru Promovarea modului de viata european, Margaritis Schinas (intervenție live online), Sandra Pralong, Consilier de Stat, Administrația Prezidențială, Primarul Municipiului Brașov Allen Coliban, Prof. Dr Ray F. Iunius, CEO Winsedswiss Education Group, Profesor la Facultatea de Business și Economie a Universității din Lausanne, Elveția, Gintaras Steponavičius, Director (CEE +) pentru Cormack Consulting Group, fost Ministru al Educației în Lituania, Louka Parry, CEO și fondator The Learning Future, learning strategist and education futurist, Minh-Huy Lai, COO, Generation Europe & David Timiș, Global Communications Manager Generation.

Agenda evenimentului  
Speakerii evenimentului
Minh-Huy Lai COO, Generation Europe

Înainte de Generation, Minh a fost Managing Director al Programului INSEAD MBA. Minh are peste 20 de ani de experiență în diverse sectoare, inclusiv în domeniul bancar de investiții la JP Morgan, finanțare de dezvoltare la Banca Mondială și consultanță la PlaNet Finance Advisory înainte de a se alătura sectorului învățământului superior.

Minh deține un MBA în Management Internațional de la Thunderbird School of Global Management de la Arizona State University și un certificat de Executive Coaching la INSEAD.

David Timiş Global Communications Manager, Generation

Misiunea lui în viață este de a pregăti oamenii pentru viitorul muncii, iar interesele lui se află la intersecția educației, angajării și tehnologiei. David a fost educat în Afaceri și Management la Universitatea din Glasgow și în Studii Politice și de Guvernare Europene la Colegiul Europei. Are 8 ani de experiență de lucru în marketing, comunicații și afaceri publice în organizații precum Google, BCW, L’Oréal și Mars Inc.

Louka Parry CEO şi fondator The Learning Future, Learning Strategist, Education Futurist

Louka lucrează la nivel global pentru a avea impact în școli, companii și organizații. El vorbește despre inovație, leadership și schimbare, după ce a lucrat cu mii de lideri și educatori din diverse contexte din întreaga lume, inclusiv în toate departamentele și sectoarele de educație din Australia, în sisteme internaționale din Republica Dominicană până în România, cu corporații precum PWC, AFL. , Microsoft și Apple și cu organizații non-profit precum Social Ventures Australia, Inícia Educacíon și TED.

Dr. Ray F. Iunius

Este autor a diferite articole academice și profesionale publicate de reviste în managementul serviciilor, tehnologiei și inovației. Este, de asemenea, fondatorul Institutului de Tehnologie și Antreprenoriat Ecole hôtelière de Lausanne, CEO al Winsedswiss Education Group și profesor la Facultatea de Afaceri și Economie (HEC) a Universității din Lausanne.

Gintaras Steponavicius Director (CEE +) pentru Cormack Consulting Group

Fost ministru al Educației și Științei în Lituania

E.S. Margarits Schinas Vice-President of the European Commission, European Commissioner for Promoting the European Way of Life

Coordonează activitatea Comisiei privind un nou pact pentru migrație și azil. Coordonează agenda pentru competențe și agenda spațiului european al educației, făcând educația mai accesibilă și mai inclusivă, încurajând învățarea pe tot parcursul vieții, recalificarea și învățarea transfrontalieră.

Dragoş Anastasiu Președinte Rethink România

De profesie medic, este unul din cei mai de succes oameni de afaceri din Romania si presedintele Eurolines Group. Cu o experienta in business de peste 25 ani, a dezvoltat afaceri in turism, consultanta, industria ospitalitatii si inchiriere de masini. In prezent este implicat in mai multe proiecte de antreprenoriat social si este unul dintre fondatorii think tankului Rethink Romania.

Anatolie Coșciug Cercetător la Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației, Universitatea Babeș-Bolyai
Cristian-Andrei Panţir Head of Marketing Adecco Eastern Europe, Middle East & North Africa
Andreea Nistor Director Executiv Asociaţia pentru Valori în Educaţie
Parteneri
Alături de noi în această inițiativă