Despre noi

Rethink România este un think tank dedicat transformării României într-o țară în care iubim să trăim.

Obiectivele strategice Rethink

  • Creșterea calității discursului public în domeniul demografiei, educației și al schimbării mentalității
  • Generalizarea preluării de modele de bună practică și a utilizării dovezilor empirice în elaborarea politicilor publice
  • Limitarea numărului de politici publice elaborate „pe genunchi”, fără premise bine documentate
  • Formarea unei comunități dedicate transformării României

Instrumentele Rethink

Articole

Articolele Rethink sunt produse de echipa executivă sau redactate sub semnătura unor colaboratori externi. Abordând subiecte din zona demografiei, educației și a mentalității, articolele publicate analizează probleme punctuale din societate.

Studii majore

Deja am analizat valorile celor mai influenți 20% dintre români. Pe termen lung, Rethink va continua să producă studii relevante pentru dezvoltarea politicilor publice. În 2023, capitalul uman va fi tema centrală a acestora.

Parteneriate academice

Parteneriatele academice sunt instrumentul prin care dorim să construim o punte între limbajul riguros al lumii academice și restul societății. România are nevoie de expertiza universităților în dezvoltarea de politici publice.

Diseminare cercetare

Identificarea unor tendințe nu ajunge. Dorim să diseminăm rezultatele muncii Rethink cu scopul de a informa publicul din România pe o serie de subiecte-cheie. Publicații precum „Rethink Trends” oferă în avans informații agregate despre evoluția societății.

Summit

Ce au în comun vicepreședintele Comisiei Europene, primul ministru și zeci de experți din zona educației? Toți au participat la primul summit Rethink, în septembrie 2022. Urmează o nouă ediție, în noiembrie a.c.

Evenimente și ateliere

Educația, demografia și mentalitatea sună abstract. Dar nu sunt. Companiile și societatea civilă au un rol în creionarea unui consens public privind abordările politice necesare în aceste domenii.